Gisteren bereikte ons het droevige bericht, dat ons lid André Tebroke is overleden. Hij was al enige tijd ernstig ziek en zijn gezondheid ging steeds verder achteruit.

André Tebroke kwam uit een echte sportersfamilie. Als hardloper stond hij in de schaduw van zijn oudere broer Gerard, die zich ontwikkelde tot een topatleet. Toch was ook André een zeer verdienstelijk loper, die op de 10 kilometer een tijd liep van rond de 30 minuten. 

Begin jaren `80 was André nog enige tijd trainer bij AVA`70 en tevens was hij lange tijd verantwoordelijk voor de ledenadministratie van de club. Hier ging hij zelfs mee door, nadat hij met zijn vrouw Jaco was verhuisd naar Nunspeet. 

Ter nagedachtenis aan het trieste overlijden van Gerard, nam hij met broer Paul het initiatief tot het opzetten van de Gerard Tebroke Memorialloop, waarvan de eerste editie plaatsvond in 1996. 

André was nog regelmatig bij activiteiten van AVA`70 aanwezig en nam enkele jaren geleden nog deel aan de Boekeldercrosscompetitie. Tijdens de laatste editie van de GTM-loop was hij als toeschouwer aanwezig en ondanks zijn ziekte toonde André hiermee zijn betrokkenheid en wilskracht aan. 

André Tebroke mocht maar 63 jaar worden. 

We wensen de familie veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

 

Bestuur en leden AVA`70