Dave bedankt zijn Chantal, voor 4 jaar AVA tijd.

 

“ AANDELEN AVA`70 GOUD WAARD!” 

Zoals gebruikelijk, vond de jaarvergadering van AVA`70 weer op de laatste donderdag van maart plaats. Het clubhuis was werkelijk afgeladen vol, toen voorzitter Dave Posthumus even na half 9 het woord nam. Opmerkelijk natuurlijk, zoveel belangstelling, want normaliter zit bij de ledenvergadering het bestuur vrijwel alleen in de zaal, hoogstens aangevuld met wat oude getrouwen. Bij de gezelligste atletiekvereniging van Aalten is dat net even anders en wordt het door menigeen gezien als een gezellige avond uit….

Het niet-beursgenoteerde bedrijf AVA`70 presenteerde haar jaarcijfers en daar werd door menigeen toch wel reikhalzend naar uit gekeken. Posthumus, scheidende preses van de vereniging, stelde voor om de agendapunten er in sneltrein vaart door te jassen vanwege het feit dat de aanwezigen allang wisten, dat het draait als een tierelier bij de club.

Alvorens de officiële reeks agendapunten af te werken, werd er een indrukwekkende minuut stilte in acht genomen, vanwege het overlijden van drie zeer betrokken leden van AVA`70 in het jaar 2016.

Het jaarverslag van de secretaris zag er niet alleen prima uit, het riep ook bij niemand vragen op. Spannender werd het, toen de penningmeester de jaarcijfers overhandigde. Of het bewust was gekozen zal nooit helemaal duidelijk worden, maar de getallen waren erg klein weergegeven. Dit was echter zeker geen noodzaak, want financieel blijkt de club prima gezond te zijn en is er ruimte voor extra aflossingen. Waar maak je dat anno 2017 nog mee bij een sportvereniging? 

Dave Posthumus somde in 78 tellen, maar liefst een dikke 30 kleine en grote  activiteiten op, die AVA`70 in 2016 had georganiseerd. Het peloton van vrijwilligers binnen de vereniging, maakt dit altijd maar weer mogelijk en dat is dan ook zeker een zeer waardevolle kracht van de vereniging. AVA`70 heeft de barrière ven 600 leden eind vorig jaar gebroken en het geheel van deze “aandelen” is goud waard. Het respect voor elkaar is groot en de verbinding tussen de leden, de commissies, trainers, ouders en bestuur. 

Sommige leden worden af en toe extra in het zonnetje gezet. Dit keer viel Sien Meinen in de prijzen. De duizendpoot van de jeugdafdeling werd benoemd tot erelid van AVA`70 en dit gebaar werd door de zaal beantwoord met een luid applaus ten teken dat dit een terechte beloning was voor al haar werkzaamheden. 

“Afscheid nemen bestaat niet,” zong Marco Borsato ooit. Toch kwam er toch een vrijwillige scheiding tussen het bestuur en Anky Bruil, Evelien Hillen en Dave Posthumus. Voor hen zat de bestuursklus er op en ze werden bedankt voor hun voortreffelijke bijdrage aan de vereniging. Uiteraard ontbraken de mooie woorden, de cadeau` s en de kussen niet. De club presenteerde echter gelijk een drietal nieuwe, frisse krachten, namelijk Joke Balke, Erwin Wamelink en Rudi Meinen. Laatstgenoemde neemt de voorzittershamer de komende 4 jaar in handen en hij gaf aan zich gesteund te voelen door alle leden en het bestuur. Dus, alles kump good…. 

Een blijk van waardering was er ook nog voor het legertje juryleden, die de club rijk is. Hun werkzaamheden werden eens extra beloond door een fijne tegoedbon. 

Tijd voor een extra kopje koffie of thee, dan we het doen van een sanitaire boodschap was er niet bij, want het officieel laatste punt van de agenda, was de boodschap van Bob Thomassen, namens de Atletiekunie. De sympathieke Brabander komt graag in Aalten en liet dat ook dit keer weten. AVA`70 wordt gezien als voorbeeldvereniging van de Atletiekunie. De wijze waarop de club zich presenteert en ontwikkelt wordt door de bond toegejuicht en uiteraard werd deze mededeling in de zaal met een grote glimlach in ontvangst genomen. Thomassen gaf voorbeelden aan, wat er zo bijzonder is aan AVA`70 en hoe het er bij andere verenigingen aan toe gaat. Het advies van Bob was dan ook, om vooral zo door te gaan!  Na deze prettige woorden werd het officiële deel van de vergadering  ingeruild voor het informele samenzijn en ook daar blijkt men bij AVA`70 heel goed  in getraind te zijn. 

De blijde jaarcijfers van 2016 zorgden voor drank en nootjes op de tafels, lachende gezichten en zeer tevreden bestuursleden.

AVA`70 ligt uitstekend op koers, zo werd afgelopen donderdag wel duidelijk en dat is een hele prettige eindconclusie na de jaarvergadering!

 

Van deze mooie avond zijn foto's gemaakt door Nathan Posthumus. Klik hier