Zaterdag 5 november vond de eerste wedstrijd plaats van de Boekeldercrosscompetitie op de nieuwe locatie bij het Romienendal. Het was natuurlijk voor de organisatie spannend hoe het zou gaan lopen, want behalve een nieuw parcours werd er ook voor het eerst gewerkt met een nieuwe tijdregistratie, die AVA`70 onlangs heeft aangeschaft. 
De organisatie is bijzonder verheugd, dat het veel positieve opmerkingen heeft gehoord over het selectieve parcours in een prachtige omgeving. Het secretariaat heeft uitstekend werk geleverd en snel waren alle tijden beschikbaar. Hier en daar moesten wat kleine foutjes worden gecorrigeerd, maar dat is razendsnel gebeurt. Het publiek kon op de sfeervolle start- en finishlocatie de wedstrijd goed volgen en het was er druk en bovenal gezellig.

Maar we zijn ook kritisch…..De (dubbele) oversteek van de Aladnaweg is een knelpunt gebleken. Automobilisten toonden zich niet allemaal even tolerant en het publiek liep bij haar enthousiasme de weg op. De verkeersregelaars konden de situatie onvoldoende in goede banen leiden en dit leidde een enkele keer tot een hachelijke situatie. Omdat de veiligheid van de deelnemers onze hoogste prioriteit heeft, is besloten om het parcours van de 5 kilometer enigszins aan te passen. Het is een kleine wijziging aan het einde van de ronde. De deelnemers zullen m.i.v. komende zaterdag de Romienendiek oversteken en hun weg vervolgen langs de sloot, om dan tegenover het Romienendal uit te komen. Hier steekt men de weg over, loopt het zandpad in en na een lusje gaat het vervolgens in de richting van de finish. De organisatie beseft zich, dat de aanpassing niet wenselijk is, maar uit veiligheidsoogpunt wel noodzakelijkWe hopen op het begrip van de atleten!!