Dinsdag 15 augustus vindt de 6e editie plaats van de Twee Bruggenloop, bij het gelijknamige vakantiepark. Enkele belangrijke wetenswaardigheden over de Twee Bruggenloop.

 

Organisatie: Atletiekvereniging AVA`70 i.s.m. vakantiepark de Twee Bruggen 

Start- en finishlocatie:

De start en finish van alle wedstrijdonderdelen vindt plaats op het vakantiepark in de nabijheid van horecagelegenheid de Schoppe.

 Programma:

18.00 uur: Start van de wandeltocht (10 kilometer)

19.00 uur: Start 1 kilometer (kinderen tot en met 9 jaar), 2 ronden

19.15 uur: Start 2 kilometer (kinderen 10 tot en met 15 jaar), 4 ronden

19.45 uur: Start 6 en 10 kilometer, 1 ronde

 Parcours:

De wedstrijdonderdelen bij de jeugd (1 en 2 kilometer)vindt plaats op het vakantiepark. Het parcours van de 6 en 10 kilometer gaat over verharde wegen en zandpaden in het prachtige buitengebied rond de Slingeplas en het Klooster.

 De wandelroute gaat door de fraaie omgeving van Miste, Corle en Bredevoort.

Kleedgelegenheid:

Er is een mogelijkheid om te kleden in de recreatieruimte, die is gesitueerd vlakbij start en finish.

Parkeergelegenheid:

Parkeren kan op het parkeerterrein van de Schoppe of evt. bij de hoofdingang van de Twee Bruggen.

Volg zo mogelijk de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Inschrijving:

De voorinschrijving sluit op maandagavond 14 augustus om 23.59 uur.

Op de wedstrijddag kan er vanaf 18.00 uur worden ingeschreven bij het wedstrijdsecretariaat, dat is gevestigd nabij start en finish.

Afhalen startnummers:

Het afhalen van de startnummers is mogelijk op de wedstrijddag, dinsdag 15 augustus, bij het wedstrijdsecretariaat.

Kom op tijd, want er wordt NIET van het tijdsschema afgeweken!

 Medische verzorging:

EHBO Aalten

 Weersverwachting:

Op dit moment zijn de weersvoorspellingen voor dinsdagavond wat wisselend. Het zal in ieder geval warm en mogelijk ook broeierig zijn. Zorg dat je voldoende drinkt voorafgaand aan de wedstrijd.

Mocht er onweer verwacht worden tijdens de wedstrijd, dan is het mogelijk dat de start van 1 of meerdere wedstrijdonderdelen uitgesteld wordt.

Herinnering:

Alle deelnemers ontvangen bij de finish een fraaie medaille.

 Uitslagen:

De uitslagen zullen z.s.m. na de wedstrijd worden vermeldt op de site:

www.ava70.nl

 Algemene voorwaarden:

Deelname aan dit evenement geschiedt op eigen verantwoordelijkheid en risico. De organisatie vrijwaart zich van iedere aansprakelijkheid.

Overige bijzonderheden:

# Waardebonnen voor de winnaars bij de 6 en 10 kilometer, beschikbaar  

     gesteld door vakantiepark de Twee Bruggen.

# Bekers voor de nummers 1, 2, 3 per afstand

# Deelnemers aan de 1 en 2 kilometer ontvangen bij de finish een

     ijscomuntje van vakantiepark de Twee Bruggen

# Meer dan 40 vrijwilligers in touw

# Sfeervolle start- en finishlocatie met gezellig buitenterras

# Speaker: Henk Borgmeijer

# De tijdsregistratie vindt plaats via een chip, die in het startnummer zit  

     verwerkt.    

 

EEN DOORDEWEEKS SPORTFEEST VOOR ATLEET EN PUBLIEK!!!

 
Voor de "All Comers Meet" die 2 september op de Ava'70 baan gehouden wordt kun je nog steeds inschrijven.!
 
https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/7338/


Dinsdag 16 augustus vindt de 5e editie plaats van de Twee Bruggenloop, bij het gelijknamige vakantiepark. Enkele belangrijke wetenswaardigheden over de Twee Bruggenloop. 

Organisatie: Atletiekvereniging AVA`70 i.s.m.  vakantiepark de Twee Bruggen

Start- en finishlocatie:  De start en finish van alle wedstrijdonderdelen vindt plaats op het vakantiepark in de nabijheid van horecagelegenheid de Schoppe.

Programma:
  • 18.00 uur: Start van de wandeltocht (9 kilometer)
  • 19.00 uur: Start 1 kilometer (kinderen tot en met 9 jaar), 2 ronden
  • 19.15 uur: Start 2 kilometer (kinderen 10 tot en met 15 jaar), 4 ronden
  • 19.30 uur: Start 6 en 10 kilometer, 1 ronde

Parcours: De wedstrijdonderdelen bij de jeugd (1 en 2 kilometer)vindt plaats op het vakantiepark. Het parcours van de 6 en 10 kilometer gaat over verharde wegen en zandpaden in het prachtige buitengebied rond de Slingeplas en het Klooster.

De wandelroute gaat door de fraaie omgeving van Miste, Corle en Bredevoort.

Kleedgelegenheid:

Er is een mogelijkheid om te kleden in de recreatieruimte, die is gesitueerd vlakbij start en finish. 

Parkeergelegenheid: Parkeren kan op het parkeerterrein van de Schoppe of evt. bij de hoofdingang van de Twee Bruggen.

Volg zo mogelijk de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Inschrijving: De voorinschrijving sluit op maandagavond 15 augustus om 23.59 uur.

Op de wedstrijddag kan er vanaf 18.00 uur worden ingeschreven bij het wedstrijdsecretariaat, dat is gevestigd nabij start en finish.    

Afhalen startnummers:  Het afhalen van de startnummers is mogelijk op de wedstrijddag, dinsdag 16 augustus, bij het wedstrijdsecretariaat. Kom op tijd, want er wordt NIET van het tijdsschema afgeweken!

Medische verzorging: EHBO Aalten 

Herinnering: Alle deelnemers ontvangen bij de finish een fraaie medaille.

Uitslagen: De uitslagen zullen z.s.m. na de wedstrijd worden vermeldt op de site: www.ava70.nl

Algemene voorwaarden: Deelname aan dit evenement geschiedt op eigen verantwoordelijkheid en risico. De organisatie vrijwaart zich van iedere aansprakelijkheid. 

Overige bijzonderheden:

  • Waardebonnen voor de winnaars bij de 6 en 10 kilometer, beschikbaar gesteld door vakantiepark de Twee Bruggen.
  • Bekers voor de nummers 1, 2, 3 per afstand
  • Deelnemers aan de 1 en 2 kilometer ontvangen bij de finish een    ijscobonnetje van vakantiepark de Twee Bruggen  
  • Meer dan 40 vrijwilligers in touw
  • Sfeervolle start- en finishlocatie
  • Speaker: Henk Borgmeijer     

 5e TWEE BRUGGENLOOP 

EEN DOORDEWEEKS SPORTFEEST VOOR ATLEET EN PUBLIEK!!!

 WWW.AVA70.NL

 

Een kleine maand voor de zesde editie van de Kramp Run begint het deelnemersveld al behoorlijk vorm te krijgen. Thuisfavoriet Gert-Jan Wassink wil in zijn geboortedorp voor het eerst zegevieren maar het ziet er naar uit dat hij de overwinning niet cadeau gaat krijgen.  Snelle mannen als Hendrik Pfeiffer (winnaar 2015), Mohammad Ali Mohammed en good old Patrick Stitzinger maken op 10 september hun opwachting.

Bij de dames behoort Mariska Dute uit Borculo tot de topfavorieten. Dute heeft dit jaar grote stappen gemaakt en heeft zich ontwikkeld tot een nationale subtopper. De Groningse Yasmin Hillebrink, winnares in 2015, en Marije Peters doen eveneens een gooi naar de zege. Dit trio wordt uitgedaagd door supertalent Jasmijn Lau. De 17-jarige atlete kwam dit jaar al tot 16.33 minuten en is daarmee de snelste Nederlandse b-junior aller tijden. De TopRun bestaat uit vijf ronden van één kilometer. De atleten kunnen rekenen op de steun van een enthousiaste menigte. De heren en dames starten in een aparte wedstrijd.

Achterhoeks Kampioenschap
Sinds 2015 is het Achterhoeks Kampioenschap toegevoegd aan de Kramp Run. Deze titelstrijd is een extra wedstrijdelement binnen de TopRun. Atleten en atletes woonachtig in de Achterhoek of de Liemers maken kans op de titel. Afgelopen jaar stonden Remi Rondeel uit Zelhem en Lisa te Molder uit Zieuwent op het hoogste podium. Zij behoren dit jaar wederom tot de kanshebbers. Mark te Brake uit Aalten, Lars Duistermaat uit Winterswijk en Edwin Wissema uit Didam hebben ook kansen op de overwinning. Bij de dames is de eerder genoemde Mariska Dute de te kloppen vrouw. Saskia Weinans uit Ulft en Eline de Jong uit Didam zijn de voornaamste belagers van Dute.

Recreanten- en BusinessRun uitverkocht
Ruim voor aanvang van de wedstrijd is de inschrijving voor de Recreanten- en BusinessRun gesloten. Bijna duizend atleten schreven zich in voor deze wedstrijd over vijf kilometer. Er staan 84 teams aan de start van de BusinessRun. De opbrengst van deze bedrijvenloop gaat in zijn geheel naar Stichting Kanjers voor Kanjers. De stichting steunt lokale projecten ten behoeve van het welzijn van het kind, bij voorkeur door middel van sport en spel. Vorig jaar schonk de Kramp Run 10.000 euro aan Kanjers voor Kanjers. Het parcours van de Recreanten- en Businessrun bestaat uit twee ronden van 2,5 kilometer. De lopers doorkruisen onder meer de sfeervol aangeklede fabriekshallen van hoofdsponsor Kramp en Svedex. De finishstreep is getrokken in het bruisende centrum van Varsseveld.

Aanmelden voor de jeugdloop nog mogelijk
De inschrijving voor de 1 en 2 kilometer jeugdlopen is nog geopend. Ook voor deze afstanden geldt een deelnemerslimiet. Inschrijven kan via de website (
www.kramprunvarsseveld.nl). Na-inschrijving op de wedstrijddag is niet mogelijk.

 

Op dinsdag 16 augustus a.s. vindt de vijfde editie van de Twee Bruggenloop plaats. De wedstrijd wordt georganiseerd door AVA`70 i.s.m. Vakantiepark De Twee Bruggen en vormt de laatste etappe in de serie van 4 Zomeravondlopen. De vorige afleveringen mochten zich verheugen in een bijzonder groot deelnemersveld, bestaande uit regionale atleten en atletes, maar daarnaast ook een aantal vakantiegangers. 

Het sportieve evenement start 16 augustus met een wandeltocht van ongeveer 9 kilometer door het prachtige buitengebied van Bredevoort, Miste en Corle. Tussen 18.00 uur en 18.30 uur kunnen de deelnemers starten bij Restaurant “de Schoppe” van Vakantiepark De Twee Bruggen.
Om 19.00 uur begint het hardloopprogramma met de 1 kilometerloop voor jongens en meisjes tot en met 9 jaar. Het parcours voor deze allerjongste talenten gaat over het vakantiepark, dus zal er onderweg veel publiek langs de weg staan om de deelnemertjes aan te moedigen.
Om 19.15 uur is het de beurt aan de oudere jeugd tot en met 15 jaar, voor hun wedstrijd over 2 kilometer. Ook zij zullen over het terrein hun meters afleggen en de vorige edities hebben duidelijk gemaakt, dat deze groep al een flink tempo aan de dag kan leggen.Het startschot voor het peloton deelnemers aan de wedstrijd over 6 en 10 kilometer zal om 19.30 uur klinken.  Vorig jaar is de 10 kilometerwedstrijd  toegevoegd en mocht zich direct verheugen in een grote deelname. De organisatie heeft dan ook besloten om deze afstand ook dit keer weer op te nemen in het programma. Gelijk na het startschot trekt het lange lint atleten en atletes over het vakantiepark en via zand- en bospaden, loopt het peloton in de richting van Bredevoort. Het parcours gaat vervolgens om recreatiegebied de Slingeplas heen en daarna weer op weg naar de Twee Bruggen. De deelnemers aan de 10 kilometer lopen een extra lus door het fraaie Klooster. De finishstreep is getrokken in de nabijheid van Restaurant  de Schoppe, waar de atleten worden “binnengepraat” door de wereldberoemde speaker Henk Borgmeijer en het applaus van het publiek in ontvangst kunnen nemen.
Voor alle deelnemers is er bij binnenkomst een fraaie medaille en daarnaast zijn er prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 per categorie. De kinderen die aan de wedstrijd deelnemen krijgen van de Twee Bruggen tevens een lekker ijsje aangeboden. Daarnaast biedt het vakantiepark aan de winnaars van de 6 en 10 kilometer een mooie prijs aan.

Voorinschrijving voor de Twee Bruggenloop is vanaf heden mogelijk via de site: www.ava70.nl. Speciaal voor deze wedstrijd is er een eigen blok gemaakt op de site met allerlei informatie over het evenement.

In verband met de te verwachten drukte en de tijdige verwerking van de gegevens, verzoekt de organisatie deelnemers, om gebruik te maken van de mogelijkheid van voorinschrijving.  Op de wedstrijddag is inschrijving ter plekke mogelijk vanaf 18.00 uur, tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd.

De inschrijfkosten bedragen voor wandelaars en deelnemers aan de 1 en 2 kilometer € 3,00 terwijl de lopers en loopsters aan de 6  en 10 kilometer € 5,00 betalen.

            
Voor alle thuisblijvers van de B groep is er morgen een mooie looproute die langs de Duits-Nederlandse grens loopt.. Let op morgen vertrekken we aan het einde van de Kiefteweg ( bij oversteek groene grens naar Duitsland) Dit word genieten geblazen.. 

Vertrek vanaf einde Kiefteweg 19:00 en 19:45 Uur.
Link naar route
Navigatie postcode 
7121 LX nabij nr 14Afgelopen zaterdag was het zover. Het officiële startschot voor een nieuwe serie jeugdtrainingen werd niet gelost, maar als het zonnige weer de voorbode is voor het komende seizoen, dan hebben we dik mazzel.

Mijmerend vanuit de uitkijktoren kon je met een beetje verbeeldingskracht de Oostenrijkse bergen nog zien. Of althans dat hoopte je dan. Tot je weer bij zinnen kwam, want onder de uitkijktoren stonden ruim 100 jeugdleden te wachten op hun eerste jeugdtraining na een prachtige zomervakantie.

De moeder van Noor Fukkink heeft mooi plaatjes geschoten, kun je nog ff nagenieten.

Een warming-up en daarna het bosspel. Het oorlogszuchtige vlaggenroof-spel. Snelheid en strategisch denken kunnen handig zijn, maar zijn niet essentieel voor dit spel. Gewoon domweg door bramenstruiken rennen, gevloerd worden door boomstronken en je hamstrings aan risico’s onderwerpen is meer het echte werk.

Los van het feit dat er wel wat vals spel gespeeld werd…. Ja, ja… op Russische wijze werd de grens wel eens verlegd en verliet een illegaal zonder toestemming de gevangenis. Anyway…het was schitterend. Temeer omdat het niet-lintjesteam het spel gewonnen heeft. Zij hadden als eersten de vlag te pakken. Illegaal verstopt onder een boomstronk. Een tweede spel kon niet afgemaakt worden, want de ouders stonden alweer te wachten met overheerlijke appeltaartjes, warme cakes, hotelcakes, browniekoek en meer van dat lekkers. Bedankt nog daarvoor namens alle jeugdtrainers.

Want dat geweldige team van jeugdtrainers staat er weer helemaal klaar voor. Een aardige verantwoordelijkheid rust op hun brede schouders. Namelijk sportieve, gezonde, uitdagende, humoristische, conditie-opbouwende, trainingen verzorgen van een hoogstaand technisch-atletisch-niveau. We gaan dat doen op de baan en deze winter weer in de zaal. Op de dinsdagen, woensdagen, donderdagen en zaterdagen.  Ook Rolien Bosman (onze ouder-contactpersoon is er klaar voor) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Daarnaast zullen we nog wel weer wat loopjes in de regio bijwonen en natuurlijk de finale (in september) van de Athletics Champs competitie en de stedenwedstrijden (junioren).

Van een paar trainers gaan we afscheid nemen. Mirjam, Lieke en Anouk zullen (deels) hun trainerscapaciteiten stoppen. Meiden bedankt voor jullie hulp en binnenkort zullen we echt afscheid nemen bij de familie Wamelink.

Beste jeugdleden, we zien jullie graag allemaal weer massaal op de AVA-basis verschijnen. Wij zijn er met z’n allen klaar voor!

Foto's van Noor Fukking

Toen de jongste talenten op 21 maart tijdens “de dag van de atletiek” op sportcentrum Papendal in Arnhem vrolijk poseerden met nationaal sprintkampioen Dafne Schippers, had niemand kunnen vermoeden, dat er op dat moment een fotoshoot met een toekomstige wereldkampioene plaats had gevonden………

De 50 jeugdleden, die op uitnodiging van de Atletiekunie deelnamen aan deze speciale dag, begonnen `s morgens met een training. Daarna volgde een sportlunch in de kantine van het schitterende sportcentrum. Daarna werd het spannend, want toen stond een uitgebreide ontmoeting met topsprintster Dafne Schippers op de agenda. De goedlachse atlete nam alle tijd om de vragen van de jonge AVA`70-leden te beantwoorden en ook kregen alle pupillen en junioren de mogelijkheid om met Schippers op de foto te gaan. De “meet en greet” werd besloten met het maken van enkele mooie groepsfoto`s. Het Aaltense gezelschap bedankte Dafne met een ovationeel applaus voor de tijd die ze had vrijgemaakt voor deze bijzondere ontmoeting.

Nu gebied de eerlijkheid te zeggen, dat een aantal pupillen niet precies op de hoogte bleek te zijn, wie Dafne Schippers nu eigenlijk precies was. Daar is nu wel verandering in gekomen, want op 28 augustus jl. pakte ze op fantastische wijze de wereldtitel op de 200 meter sprint.

 Zo snel kan het gaan….. en in het geval van Dafne heel erg snel!      Peter Roedema altijd even tijd om vriendelijk te zwaaien 

Tijdens de Twee Bruggenloop is het u misschien al opgevallen dat er bij het 3km punt fotograaf Dick Lubbers foto’s maakte.
Dit keer was hij niet alleen, Joppe Roos en Dick hebben samen gewerkt en ook deze keer is er een filmpje gemaakt.
Klik op de onderstaande linkjes van de prachtige foto’s en Filmpje.


Fotoalbum Dick Lubbers
Fotoalbum Geert Wevers
Filmpje Joppe Roos
 

   Voorzitter Dave Posthumus maakt nog even snel een Selfie..

Dinsdag 25 augustus vond de vierde editie plaats van de Twee Bruggenloop. Honderden atleten en atletes uit de hele regio waren op dit doordeweekse hardloopevenement afgekomen en bij de start- en finishlocatie op het vakantiepark was het dan ook een drukte van belang. Net voor het begin van de wedstrijd begon het zachtjes te regenen, maar dit kon de sportievelingen er zeker niet van weerhouden om prachtige prestaties neer te zetten. 

Om zeven uur was het de beurt aan de mascottes van de Twee Bruggen, Bart, Babs en Klara de koe, om het startschot te geven van de wedstrijd over 1000 meter. De kids liepen twee rondjes over het vakantiepark en de toeschouwers waren getuigen van een spannende wedstrijd, die bij de jongens werd gewonnen door AVA`70-youngster Sven Meinen, die clubgenoot Tim Weijers precies 1 seconde voor bleef. Ook talentjes van de organiserende vereniging op het podium bij de meisjes, waar Sam Bluiminck 1e werd, gevolgd door Flore Posthumus.
Hierna was het de beurt aan de oudere jeugd voor hun race over 2 kilometer. De 4 ronden vormden bij de jongens voor een spannend duel tussen Bjorn Rossel en Mees Prinsen, beide van AVA`70. Rossel bleek uiteindelijk net iets sneller en bekom de hoogste trede van het podium. Bij de meisjes was het Floor Huls, die een prima wedstrijd liep en een derde plek veroverde.

Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van AVA`70-lid Jan Wevers, was het directeur van de Twee Bruggen, Hendrik-Jan Mensink, die het startschot loste en daarmee het enorme peloton deelnemers aan de 6- en 10 kilometerwedstrijd in beweging zette.
Bij de 6 kilometer was voor aanvang al een bijzonderheid duidelijk, want het aantal Dames, bleek groter dan het aantal Heren. Het publiek zag het lange lint aan zich voorbij trekken en Bob te Lindert nam al snel het initiatief in handen en liep langzaam weg bij de concurrentie. Het parcoursrecord van AVA`70-lid Mark te Brake kwam niet in gevaar, maar de Nederlands kampioen, liep desondanks een uitstekende wedstrijd en finishte in een tijd van 20,17 minuten. Gerrit Dijkslag van AVA toonde zijn goede vorm en kwam als derde loper over de meet. Lisa te Molder verkeert momenteel in bloedvorm en liet dat ook bij de Twee Bruggenloop zien. Ze liep al snel weg bij de overige Dames en liep solo naar een uitstekende eindtijd van 22,56 minuten.

De wedstrijd over 10 kilometer was voor het eerst in het programma opgenomen en de belangstelling hiervoor was groot. Erwin Wamelink van AVA`70 klokte een tijd van net onder de 40 minuten en was daarmee de best geklasseerde deelnemer van de organiserende vereniging. Een prima wedstrijd ook bij de Dames, waar snel werd gelopen en Gerdy Hoornenborg de derde tijd klokte in 46,25 minuten.

Ondanks het feit, dat het weer wat tegenzat, kijkt de organisatie met grote tevredenheid terug op deze 4e editie van de Twee Bruggenloop. Vele vrijwilligers van AVA`70 hebben de wedstrijd in goede banen geleid, speaker Harry Striekwold verzorgde een uitstekende presentatie en er werden veel, heel veel persoonlijke records gelopen. Dit zorgde voor een goede stemming bij de finishlocatie. De Twee Bruggenloop heeft bewezen een prima sportieve trekpleister te zijn, waar sfeer en prestaties hand in hand gaan!
 
Uitslagen    Foto's Geert Wevers

De laatste zomeravondloop, de GUV-Run, vindt plaats op dinsdag 15 september a.s. Deze wedstrijd werd eerder geannuleerd i.v.m. de hoge zomerse temperaturen.

Programma:

19.00 uur: 1 kilometer
19.10 uur: 2 kilometer
19.30 uur: 5 kilometer 

Meer informatie over deze wedstrijd volgt op de site: www.ava70.nl