Op zaterdagavond 1 juli 2017 wordt in Aalten de 2e King of the Beeklaan gehouden. Het is een wedstrijd van 200 meter op de befaamde bult in het centrum van Aalten van man tegen man en vrouw tegen vrouw, waarbij uiteindelijk de allersterkste overblijft. Wie worden de opvolgers van Bjorn Demkes en Linde Klein Nibbelink?

We verzamelen ons die avond tussen 19.30 en 20.00 uur aan de Haartsestraat 10, het oude Postkantoor. In de monumentale hal van dit sympathieke architectenbureau wordt dan om 20.05 uur de loting verricht door gastvrouw Gerdy Hoornenborg. De namen van alle deelnemers worden in een pot gedaan en onpartijdig en objectief wordt er geloot wie er tegen wie in de eerste ronde gaat strijden op de Beeklaan. Na een kleine voorbeschouwing rennen we gezamenlijk richting de Beeklaan. Onderaan deze “Mount Everest van Aalten” maken we ons op voor de eerste tweestrijd. Boven aan de bult worden de mannen van de jongens gescheiden en de dames van de meisjes! Als de winnende strijders weer terug zijn aan de voet van de berg, zal er een nieuwe strijd losbarsten! We sluiten af met een nu al heroïsche strijd tussen de 2 sterkste lopers.

Uiteraard zoeken we ook een Queen of the Beeklaan. Ook de dames zullen vrouw tegen vrouw de berghelling moeten bedwingen. We hopen op veel vrouwelijke strijders! De winnaar mag een jaar lang de eretitel “King of Queen of the Beeklaan” dragen, een geuzennaam die alleen door de aller sterkste gedragen mag worden! Na de wedstrijd lopen we weer terug in de richting van de Haartsestraat 10. De sterkste man en vrouw wordt gehuldigd op het befaamde balkon. Na de balkonscène zullen we in een walm van vers zweet een toast uitbrengen op de King en de Queen. Uiteraard is er volop gelegenheid om onder het genot van een drankje het spectaculaire evenement na te beschouwen. Na een ontroerende speech van de Queen en de King sluiten we de dag af en zal het nog lang onrustig blijven in de Aaltense heuvels.

Dit jaar is er door de gemeente Aalten een vergunning verleend, dat betekent dat de Beeklaan afgezet zal worden met enkele dranghekken en gemotoriseerd verkeer niet is toegestaan. Het parcours wordt afgebakend met brandende fakkels en op de eindstreep zal een finishboog van de Onderlinge Waarborgh Maatschappij staan. Dick Lubbers zal aanwezig zijn om als fotograaf alles op de gevoelige plaat vast te leggen. De avond begint om 20.45 uur met een wedstrijd tussen de AVA'70 jeugd, die in vier onderlinge duel 's uitmaken wie zich een jaar jeugdkoning(in) mag noemen. Zij verlaten voor een paar uurtjes het AVA'70 kamp om maar niets van dit spektakel te hoeven missen.

Inschrijven kan tot en met donderdagavond 29 juni 22.00 uur. Iedereen, ook als je geen lid bent van AVA'70, kan aan de wedstrijd mee doen. De inschrijving is gratis maar geef je wel even onderaan dit artikel, via facebook, app of een mail op. Vol is vol!

Klik op de link voor de informatie, verslagen en foto's van de 1e editie in 2016

Meer info op http://geertwevers.blogspot.nl/

Namens de organisatie: Rinke, Gerben, Erwin, Gerdy en Geert

De inschrijving is geopend, maakt het u zelf en de organisatie gemakkelijk en schrijft u voorin.
U helpt de organisatie er enorm mee en u betaald pas bij afhaling van het startnummer.
Hoe makkelijk kan het zijn.wink

 

AVA`70 organiseert i.s.m. het comité Bredevoorts Volksfeest op donderdag 8 juni a.s. de 2e Grachtenloop. De wedstrijd vormt de opening van het volksfeest en start en finish zal dan ook plaats vinden in de nabijheid van het feestterrein. Vorig jaar, kwamen bijna 400 atleten uit de hele regio op deze doordeweekse zomeravondloop af en de organisatie hoopt ook dit jaar op een groot deelnemersveld.
Om 19.00 uur gaat het eerste wedstrijdonderdeel van start, namelijk de jeugdloop over 1 kilometer voor kinderen tot en met 9 jaar. Het startschot zal al een happening op zich zijn, want mensen van Compagnie Onversaegt zullen het kanon laten knallen. Om 19.20 is het de beurt aan de oudere jeugd tot en met 15 jaar voor hun race over 2 kilometer.
De Jeugdwedstrijden gelden tevens als het Bredevoorts Kampioenschap en hiervoor zijn prachtige bekers beschikbaar.
Het startschot voor de Senioren valt om 19.45 uur en zij kunnen kiezen uit de 5 of 10 kilometer. Het schitterende parcours dat door de deelnemers zal worden afgelegd, gaat om de Slingeplas heen en voert verder over verharde wegen en zandpaden langs de Gracht om vervolgens door het vestingstadje te lopen, waar enkele kasseistroken het extra pittig maken. De 5 kilometerlopers leggen 1 ronde af, terwijl de atleten die deelnemen aan de 10 kilometer 2 ronden lopen.
Bij de finish kunnen de moegestreden hardlopers rekenen op veel applaus van het publiek en het deskundige commentaar van spreekstalmeester Henk Borgmeijer uit Dalfsen.
De organisatie is blij dat de lokale bedrijven, Spar Bredevoort en Jansen Eupe Schilderwerken zich wederom als wedstrijdsponsor aan de Grachtenloop hebben verbonden.
De voorinschrijving voor de Grachtenloop is mogelijk tot en met 7 juni a.s. via www.ava70.nl. Na-inschrijving is mogelijk op de wedstrijddag zelf, vanaf 18.00 uur bij het secretariaat in het clubgebouw van voetbalvereniging Bredevoort. De inschrijfkosten bedragen voor de jeugdlopen 3 euro, terwijl de 5- en 10 kilometerlopers 5 euro betalen.
Voor elke deelnemer ligt er bij de finish een mooie herinneringsmedaille klaar.
Na de Grachtenloop kunnen deelnemers en supporters meteen de grote feesttent in om de eerste avond van het Bredevoortse Volksfeest mee te maken.
AVA`70 hoopt dat de 2e Grachtenloop wederom een groot aantal regionale lopers naar Bredevoort zal trekken, die zich kunnen verheugen op een schitterend parcours en veel sfeer!

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN: WWW.AVA70.NL

   

 

 

 
   
Het kanon is al in gereedheid gebracht voor het 1e startschot  (foto:Gelre-fm)

A
VA`70 organiseert i.s.m. het comité Bredevoorts Volksfeest op donderdag 9 juni a.s. de 1e Grachtenloop nieuwe stijl. De wedstrijd vormt de opening van het volksfeest en start en finish zal dan ook plaats vinden in de nabijheid van het feestterrein. Tot het einde van de jaren `90 was de Grachtenloop een traditie en nu wordt deze weer in ere herstelt.
Om 19.00 uur gaat het eerste wedstrijdonderdeel van start, namelijk de jeugdloop over 1 kilometer voor kinderen tot en met 9 jaar. Het startschot zal al een happening op zich zijn, want drie mensen van Compagnie Onversaegt zullen het kanon laten knallen. Om 19.20 is het de beurt aan de oudere jeugd tot en met 15 jaar voor hun race over 2 kilometer.
De Jeugdwedstrijden gelden tevens als het Bredevoorts Kampioenschap en hiervoor zijn prachtige bekers beschikbaar.

Het startschot voor de Senioren valt om 19.45 uur en zij kunnen kiezen uit de 5 of 10 kilometer. Het schitterende parcours dat door de deelnemers zal worden afgelegd gaat om de Slingeplas heen en voert verder over verharde wegen en zandpaden langs de Gracht om vervolgens door het vestingstadje te lopen, waar enkele kasseistroken het extra pittig maken. De 5 kilometerlopers leggen 1 ronde af, terwijl de atleten die deelnemen aan de 10 kilometer 2 ronden lopen.
Bij de finish kunnen de moegestreden hardlopers rekenen op veel applaus van het publiek en het deskundige commentaar van spreekstalmeester Henk Borgmeijer uit Dalfsen.
De organisatie is blij dat de Bredevoortse bedrijven, Spar Luiten en Schildersbedrijf Jansen Eupe zich als wedstrijdsponsor aan de Grachtenloop hebben verbonden.
De voorinschrijving voor de Grachtenloop is mogelijk tot en met 8 juni a.s.  via
www.ava70.nl. Na-inschrijving is mogelijk op de wedstrijddag zelf, vanaf 18.00 uur bij het secretariaat in de nabijheid van de feesttent. De inschrijfkosten bedragen voor de jeugdlopen 3 euro, terwijl de 5- en 10 kilometerlopers 5 euro betalen. Voor elke deelnemer ligt er bij de finish een mooie herinneringsmedaille klaar.

Na de Grachtenloop kunnen deelnemers en supporters meteen  de grote feesttent in om de eerste avond van het Bredevoortse Volksfeest mee te maken. 
AVA`70 hoopt dat de 1e Grachtenloop een groot aantal regionale lopers naar Bredevoort zal trekken, die zich kunnen verheugen op een schitterend parcours en veel sfeer! 

                         

 


De wedstrijd is open voor alle bij de Atletiekunie aangesloten verenigingen.
Organisatie van de AAA is een samenwerking van 5 Achterhoekse verenigingen; Atletico, AVA'70, Argo, ASV en Archeus.
Opzet is een serie korte avondwedstrijden met 3 onderdelen - werpen, springen en lopen - bij de diverse clubs.
Er is geen prijsuitreiking, het doel is met name de verbreding van het regionale wedstrijdaanbod voor de baanatleten.
 

Leg alvast in je smartphone agenda. 10 juni is de aller eerste wedstrijd in Winterswijk. En in Augustus bij AVA. DUS schrijf je in 

Open avond-baanwedstrijd (1e van een serie)
Onderdelen deze editie: 
- discus
- verspringen
- 800m (600m voor D-junioren)

Deelname : Junioren ABCD, senioren en masters.
Aanvang: 19.00u
Einde: 21.00u

Voorinschrijving t/m 8 juni (GRATIS)
Nainschrijving: 10 juni ter plaatse tot 18.45u (kosten 2,- )

Chronoloog:
19.00 groep 1 discus / groep 2 verspringen
19.45 groep 1 verspringen / groep 2 discus
20.30 alle groepen 800m / 600mSport en gezonde voeding gaan hand in hand samen en dat geldt zeker ook voor hardlopen. Dit is dan ook de reden, dat er vanaf heden ook in het clubhuis van AVA`70 aandacht is voor het aanbieden van gezonde producten, zoals diverse soorten fruit en frisse yoghurt. Een lekker appeltje of een fris bekertje yoghurt na de training of wedstrijd kan nu worden aangeschaft, uiteraard tegen een gezond prijsje……. 

 

Jan en Tim te Brake op één van de hoogste bergen van de Tiroler Alpen "SONNJOCH"
Deze berg heeft een hoogte van 2547 meter.

Heeft u ook een mooie vakantie foto, stuur ze op naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Fietsen, hardlopen en zwemmen.
 

Deze takken van sport werden dit weekend beoefend door div AVA.70 atleten.

Zo werd er in Groenlo de 1e vrije slag door Groenlo georganiseerd door o.a.  Denise v.d. Donk en Angelique Vrijdag. Gelijk was het een groot succes waar ze rekening hielden met 50 zwemmers waren dit er al gelijk 200! Geweldig om zo te starten met een nieuw evenement. De wedstrijd ging door de nieuw gerenoveerde grachten van het vesting en garnizoen ’s stadje. Een paar Ava zwemmers Nienke Hoitink en Nico Rouwhorst zag ik even snel in uitslagen staan.

Gefietst werd er ook en wel in Varsseveld waar over een paar maanden de Kramprun van start gaat was het nu de Ronde van Varsseveld. Gerben Deunk de alles kunner van Ava had zich voor het eerst  van zijn leven ingeschreven voor zo’n wieler wedstrijd. Gerben voelde zich gelijk als een vis in het water en fietste als een heuse Joop Zoetmelk voor in het peloton mee. Door een val partij vlak voor hem moest hij een gat laten vallen. Maar Gerben zou Gerben niet zijn om alles op alles te zetten om voorin te eindigen. De finish foto zijn ze nu nog aan het bestuderen om de juiste uitslag te kunnen presenteren.

Hardrennen was er ook nog bij. Bjorn Weier en Pascal Veldboom liepen in Haldern Duitsland de Volkslauf "Rund um's Reeser Meer” Bjorn (22:22) haasde Pascal naar een nieuw PR (22:17) op de 5km. Pascal werd daarmee 4e in zijn klasse en was daar erg blij mee.

Junioren Atletiek: Tijdens de N
ederlandsekampioenschappen junioren in Breda waren twee AVA atleten, Eva Bruil werd bij junioren meisjes B 6e op de 3000 meter in 10,48 minuten en Gerjan Bentert met speerwerpen bij junioren A  het negende et 46,45 meter.

Buitencategorie.... Noemenswaardig is misschien wel de prestaties van oud AVA'70 lid Heini Rave. Hij liep in Engeland een 110km. Trail over de hoogvlaktes. Heini wist deze afstand binnen de 21 uur te volbrengen. Een bijzondere prestatie!De Vakanties staan weer voor de deur en het is weer tijd voor de Vakantie groeten. Wim en Jeanet bijten de spits af en stuurde een mooie foto vanuit Noorwegen op.

Heeft u ook een mooie vakantie foto? stuur hem naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Fijne vakantie alvast 
Lars Hoogerbrug wel bekend van de overheerlijke Run Bun Broodjes is geslaagd voor Broodbakker niveau 3.
Van Harte Gefeliciteerd!