foto van Erwin Wamelink.

Ze staan weer voor de deur; de jaarlijkse clubkampioenschappen! Aankomende zaterdag is het zo ver. 's Ochtends is het de beurt aan de pupillen en vanaf 14:00 uur komen de junioren en senioren in actie! Doe allemaal mee!

De teller staat op 114 voorinschrijvingen, een prachtig aantal maar dit getal kan nog fiks omhoog. Vooral bij de senioren is er nog voldoende plaats 

Alle trainingen komen aanstaande zaterdag te vervallen.

Hier vind je alle informatie! https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/16492/


Zaterdag traint de Jeugd en de A, B, C groepen vanaf het Romienendal. 
De pupillen vertrekken om 10:00uur vanaf 't Roemienendal (junioren 11.15uur)
De A en B groep bijten de spits af om 9:00uur ( C groep 9:30uur) om elke millimeter van het parcours te verkennen.. Be there..

(Ben je geen lid van Ava70 en wil je ook mee op verkenning? dat kan om 9:00uur is het verzamelen voor een rustige duurloop over het parcours)  


 

Het familiefeest van het jaar. De jaarlijkse clubkampioenschappen komen eraan. We beginnen ’s morgens om 10.00uur met de jongste jeugd, de pupillen

Om 14.00uur zijn de junioren en senioren aan de beurt!
Kom gezellig naar de AVA’70 baan en neem je opa’s oma’s tantes, ooms, vriendjes en vriendinnetjes mee. Je moet je nog wel even opgeven bij Sien.

Je papa en mama mogen ook meedoen met het volwassenenprogramma maar ook met de estafette

Chronoloog : Inline afbeelding 2Aanvang:Pupillen   – 10.00 uur

Programma: 

  • Mini’s en pup C   – 40-vortex-ver--med.bal stoten-hurkhoog-meters.
  •  Pupillen B    - 40-vortex-ver-med.bal-hurkhoog-meters.
  • Pupillen A     - 60-vortex-ver-kogel-hoog-1000.
  • Athletic Champs estafette pupillen tegen ouders pupillen                     

Aanvang: junioren ABCD en senioren – 14.00 uur                    

 Programma:

  •  Junioren D     - 80-kogel-speer-ver-1000                                         
  • Junioren AB    - 100- discus-kogel-hoog-1500j
  • Junioren C     - 100-kogel-hoog-ver-1000
  • Heren/Vrouwen  - 100– kogel – ver-discus-1500

 We maken er een meest gezellige AVA-family dag van!!

Voor elke leeftijdscategorie is er een prijs voor de clubkampioen en na afloop ontvangt iedereen een leuke herinnering.
Uiteraard is deze dag de kantine ook geopend.

Het zou fijn zijn als ouders deze dag even mee willen helpen bij de verschillende onderdelen
 

Dit wil je niet missen dus geef je snel op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Zaterdag 23 januari gaan we voor een heuveltraining naar het altijd mooie Lochem.
Eens kijken of het na ons herfstbezoek nog zo mooi is..

De moeite waard om dus te komen, vertrek is om 13.00 uur vanaf het AVA clubgebouw.Het duurt nog wel 176 dagen maar het Marathon virus verspreid zich als een lopend vuurtje. In alle loopgroepen wordt er over gesproken, Doe jij ook mee, Heb jij al ingescheven, Kan ik het wel enz.  Het blijft het ultieme in de hardloopsport de "Marathon" 
Schrijf je nu in als je er op 10 april in Rotterdam bij wilt zijn. Het zou mooi zijn dat we met een grote groep lopers en volgers kunnen afreizen. In dec pakken we de schema's er bij en gaan trainen om dit doel te bereiken. 
Schrijf je in oktober in daarna wordt het elke maand 7 euro duurder. Dit jaar kun je evt.voor 5 euro extra je startnummer weer inleveren mocht je een blessure krijgen of inzien dat het niet je ding is:)  

Zaterdag 1 november en zondag 2 november vindt bij onze hoofdsponsor, Intratuin Bredevoort, weer het jaarlijkse Family Weekend plaats. Gedurende twee dagen is het groene warenhuis uitgebreid met tientallen extra activiteiten. Naast de diverse bedrijven uit Aalten, Bredevoort en Duitse gemeenten, presenteren zich ook een koor en …….AVA`70. Eigenaar Willy Heinen heeft onze club weer gevraagd om de coffiecorner te runnen. Als hardloopvereniging is al vaker gebleken, dat dit ons goed af gaat en dat zal ook vast en zeker dit jaar weer het geval zijn.

Op zaterdag en zondag is de Intratuin geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur en kunt u shoppen en genieten van al hetgeen er te zien en te doen is. Voor een gezellig rustmoment  kunt u terecht in de koffiehoek van AVA`70, waar u naast koffie ook zeker terecht kunt voor thee. De gastdames en heren zullen u in stijl ontvangen.

Komt u ook nog even bij ons op de koffie?

De opbrengst van de dagen komt ten goede aan AVA`70 en zal worden gebruikt voor de aanschaf van inventaris voor het clubhuis!


Vrijdag 31 oktober a.s. organiseert de Sportraad van de gemeente Aalten de jaarlijkse verkiezing van de sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van het jaar.

Eén van de genomineerde kandidaten voor de titel “Sporttalent van het Jaar” is AVA`70-atlete Eva Bruil. De juniore wist in het afgelopen jaar diverse wedstrijden op haar naam te zetten. Naast al deze overwinningen pakte ze bij de scholierenwedstrijd “Olympic Moves” op 13 juni jl. in Amsterdam de nationale titel op de 1500 meter met een tijd van 5,52 minuten.  De gala-avond vindt vrijdagavond plaats in het Grachthuys in Bredevoort en de aanvang is 20.00 uur. Belangstellenden kunnen deze avond bijwonen en de toegang is gratis.

We hopen natuurlijk dat Eva de titel in de wacht sleept en het zou een mooie vorm van waardering zijn voor haar prestaties in 2014! 


Lisa te Molder verovert op haar eerste halve marathon gelijk de 2e plaats. Een bijzonder knappe prestatie!
Vlak in haar kielzog kwam Katja Demkes als 4e 
dame (1e in Cat) binnen.

  1 KM (7-9 JAAR) Vereniging Netto
Plts Naam    
8 Julian van Erkelens AVA '70 04:21
  MAN, 7.5 KM    
Plts Naam    
6 Raymond Schuurman AVA '70 27:46
36 Pascal Veldboom AVA '70 33:37
  VROUW, 7.5 KM    
Plts Naam    
36 Diana Schulingkamp AVA '70 42:49
  MSEN, HALVE MARATHON    
Plts Naam    
27 Bjorn Demkes AVA '70 1:33:25
  M40, HALVE MARATHON    
Plts Naam    
29 Dirk-Jan Robbe AVA '70 1:41:31
40 Walter Vaags AVA '70 1:46:34
44 Gerben Duenk AVA '70 1:48:15
  M50, HALVE MARATHON    
Plts Naam    
11 Peter Kroesen AVA '70 1:37:27
23 Wim Brinkman AVA '70 1:41:33
  VSEN, HALVE MARATHON    
Plts Naam    
2 Lisa te Molder AVA '70 1:29:21
  V35, HALVE MARATHON    
Plts Naam    
1 Katja Demkes AVA '70 1:33:25
7 Evelien Hillen AVA '70 1:47:28

 

Op 1, 8, 22 en 29 november a.s. vormt “de Ringkamp”wederom het decor voor de jaarlijkse Boekeldercrosscompetitie. Gedurende 4 zaterdagen zullen honderden atleten en atletes uit Aalten en verre omgeving in actie komen tijdens deze traditionele hardloopwedstrijd in het Aaltense buitengebied. Het prachtige parcours, de ongedwongen sfeer en de grote publieke belangstelling vormen de succesvolle ingrediënten van dit evenement, waar menigeen al reikhalzend naar uitkijkt. 

Om 13.00 uur gaan de jongste talenten tot en met 9 jaar van start voor hun wedstrijd over 1 kilometer. Het is een afwisselend parcours, want na een vlak begin moeten er in de Ringkamp een paar pittige heuvels overwonnen worden, voordat de finish in zicht komt, waar het talrijke publiek de lopers en loopsters met applaus zullen begroeten. Hierna is het de beurt voor de kids tot en met 15 jaar, die dezelfde ronde afleggen, maar dan 2 maal en dit is een flinke kluif, zo is in het verleden gebleken. 

Daarna maken de Senioren hun opwachting en zij moeten een parcours met een lengte van 5 kilometer afleggen. Vanaf de start gaan de atleten en atletes  in de richting van het Loohuisbos, waar een ronde door dit prachtige natuurgebied wordt gelopen. Vervolgens gaat het heuvelop weer naar de finishlocatie, met vlak voor de meet nog een pittig lusje door het bos van de Ringkamp. De deelnemers kunnen kiezen om het rondje 1, 2 of 3 keer af te leggen. De wedstrijd over 5 en 15 kilometer start om 13.30 uur, terwijl de deelnemers aan de 10 kilometer om 14.00 uur vertrekken. 

Bij de wedstrijd over 5 kilometer, zal ongetwijfeld veel aandacht uitgaan, naar de atleten en atletes van de groep “Lopen voor Beginners.” Ruim 20 dames en heren zijn eind augustus van start gegaan met de clinic, met als doel om in 10 weken een afstand van 5 kilometer te kunnen hardlopen. De Boekeldercrosscompetitie is uitermate geschikt om te testen of de doelstelling bereikt is. De verwachting is dan ook, dat menigeen deze uitdaging aan gaat. Voorinschrijving voor de Boekeldercrosscompetitie is vanaf heden mogelijk via de site : www.ava70.nl. Maar ook op de wedstrijddag zelf kan er vanaf 12.00 uur worden ingeschreven, in het gebouw aan de Huiskermatedijk 2, 7121 KL Aalten.

De inschrijfkosten bedragen voor de 1 en 2 kilometer € 2,50. De Senioren betalen € 4,00  per keer. 

Bij de jeugd zijn er prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 per afstand en daarnaast zijn er ook prijzen per leeftijdscategorie. Bij de Senioren zijn er geldprijzen per afstand. De prijzen worden bepaald aan de hand van het eindklassement. Om voor het eindklassement en een mooie herinnering in aanmerking te komen, moet er aan minimaal 3 wedstrijden worden deelgenomen.