TRENDY, MAAR NIET GEHEEL ZONDER GEVAAR…..

 
 Je ziet het om je heen steeds vaker!

Hardlopers die hun sport bedrijven met oordopjes op. Luisterend naar hun favoriete muziek of de aanwijzingen volgend van een gedownload hardloopschema. Sommigen dwalen met hun gedachten helemaal af, bewegen op het ritme van de muziek of zingen zelfs mee. Een prettige bezigheid, waarbij de ontspanning hoogtij viert. Toch is het lopen met dopjes niet helemaal zonder gevaar, want je hoort geen verkeer aankomen en af en toe zorgt dit toch wel voor gevaarlijke situaties. Dat het gevaar soms ook heel onverwacht kan komen met een aanval van achteren, bleek deze week weer eens. Jan te Brake jr. fietste over de Slaadijk en zag in de verte een dame lopen met dopjes op de oren, die ongetwijfeld luisterde naar de nieuwste trendy muziek. Wat hij ook zag en wat de loopster niet zag en ook niet kon horen was het feit, dat de atlete vanuit de achterzijde een aanval kreeg te voorduren van… een buizerd!

De roofvogel sloeg genadeloos toe en het kan niet anders, dan dat de hardloopster geweldig moet zijn geschrokken van deze “laffe daad” en haar hartslag een geweldige sprong omhoog maakte.

Het is op dit moment niet bekend of het de buizerd nu ging om de oordopjes of de ipod, die er aan vast zat, maar het is niet aannemelijk dat onze sportieve vriendin de confrontatie nog weer een keer opzoekt………