De acties om geld in te zamelen voor “Serious Request” beginnen als paddenstoelen uit de grond te rijzen. Van 18 tot en met 24 december a.s. laten 3 bekende radio-DJ`s zich in Enschede opsluiten in Het Glazen Huis, om zodoende aandacht te vragen en geld in te zamelen voor het wereldwijd terugdringen van babysterfte. Gedurende hun verblijf in deze afgesloten ruimte mogen de presentatoren niet eten en uitsluitend shakes e.d. drinken.  

Vanuit Aalten wordt er op 22 december een estafetterun georganiseerd om ook een financiële bijdrage te leveren voor dit goede doel. Omdat Giel Beelen één van de DJ`s is die meewerkt aan de actie en hij toevallig zaterdag jl.een optreden verzorgde in café Leuven, werd de immens populaire presentator gevraagd de estafetterun te steunen. Met een fraaie handtekening op een grote bokaal, die dienst gaat doen als geldpot, maakte Beelen de actie officieel.  

Het initiatief voor de estafetterun is genomen door de AVA`70-leden Wim Brinkman, Geert Wevers en Frank Roos. Het drietal hoopt natuurlijk dat veel clubgenoten de actie ondersteunen en ook hun steentje bijdragen, door mee te gaan lopen of een donatie doen.  

Op dit moment is de organisatie druk bezig met het uitstippelen van de route en zoals het er nu naar uitziet, wordt het traject van Aalten naar Enschede verdeeld in 11 etappes. De afstand per etappe zal variëren van ongeveer 2,5 tot maximaal 8,5 kilometer. Er zal volgens een tijdschema worden gewerkt, waardoor van tevoren bekend is op welk tijdstip gestart zal worden voor het volgende gedeelte van de route.

Iedereen die het leuk vindt om 1 of meerdere etappes te lopen, heeft de mogelijkheid om deel te nemen. Het is geen wedstrijd, dus zal er in een rustig trainingstempo worden gelopen. Daarnaast heeft organisatie er ook bewust voor gekozen de etappes niet te lang te maken, waardoor ook minder getrainde lopers en lopers deel kunnen nemen aan de estafetterun.

Je kunt in Aalten starten, maar er is ook de mogelijkheid om onderweg een stuk van het traject af te leggen.  

De start van de estafetterun is om 10.00 uur bij café Leuven en als alles volgens plan verloopt, zal de slotetappe om 15.30 uur van start gaan en gezamenlijk worden afgelegd naar het centrum van Enschede, waar het Glazen Huis staat opgesteld. Hier zal de inhoud van de geldpot worden overhandigd aan Giel Beelen en consorten.  

Intussen is de eerste financiële bijdrage al binnen, want de organisatie heeft G.U.V. bereid gevonden als naamsponsor van de estafetterun te fungeren. Directeur Bert van Asselt was gelijk enthousiast over de actie en wil door de financiële ondersteuning va de estafetterun de maatschappelijke betrokkenheid van de G.U.V. tonen.

Iedereen kan gratis een etappe van het traject lopen. De opzet van de actie is echter, om zoveel mogelijk geld naar Enschede te brengen voor het goede doel en we hopen dan ook op een mooie vrijwillige bijdrage van de deelnemers.

Giel Beelen toonde zich zaterdagavond in café Leuven ieder geval erg enthousiast over het initiatief en sprak de wens uit, dat het sjouwen van de geldpot richting het Glazen Huis op 22 december een flinke kluif mag gaan worden. De organisatie hoopt, dat een grote groep atleten en atletes uit Aalten en omgeving hardlopend en financieel hun bijdrage leveren aan de estafetterun. Ook bedrijven en middenstanders die het initiatief van de estafetterun een warm hart toedragen, kunnen de actie sponsoren. 

Voor meer informatie, deelname of sponsoring:

www.geertwevers.blogspot.com