Het is inmiddels al een prachtige traditie geworden…

In het weekend, voorafgaand aan de T. & F.-run zijn de jeugdige teamleden druk in de weer met de verkoop van pannenkoekmeel. Het begon als een kleinschalige actie, maar inmiddels is het uitgegroeid tot “serious business.”

Op vrijdagavond trekt het hele gezelschap richting Bredevoort om in de kantine van de molen “Prins van Oranje” de inpakwerkzaamheden te verrichten. Meel in zakken doen, afwegen, stickeren, plakken en inpakken, het is een proces dat vakkundigheid en precisie vraagt. Een klus die overigens met veel plezier wordt afgewerkt en waarbij samenwerking en teamgeest sleutelwoorden zijn. In 2019 werden 500 zakken aan de man gebracht en dit jaar was de voorinschrijving al meer dan veelbelovend. De verkoop beloofde een absoluut record te gaan worden. De koppen werden bij elkaar gestoken en de directie besloot, om in te zetten op 750 kilo handel van het populaire “witte goud.” 

Zaterdag werd er al vroeg een begin gemaakt met de bezorging van de bestellingen in Aalten e.o. Daarnaast werd er buiten bij de Jumbo een stand ingenomen en begonnen de T. & F.-leden enthousiast met de verkoop. Het ging van een leien dakje en de pakken pannenkoekmeel vlogen van de tafel. De gezelligheid vierde hoogtij en dat bleek zeer aantrekkelijk te werken. Even na 16.00 uur werden de laatste 3 pakken van het “witte goud” verkocht, nota bene aan een zeer vooraanstaand AVA`70-lid. Hoe mooi kan het zijn?

Bij deze actie werden tientallen jeugdleden ingezet, die in ruil voor hun enthousiaste en noeste arbeid vele honderden euro`s konden toevoegen aan de kas voor het jaarlijkse trainingskamp.

Het T. & F.-team bedankt uiteraard eigenaar Hennie Woordes van de molen “Prins van Oranje” voor de geweldige sponsoring van maar liefst 500(!)  kilogram pannenkoekmeel.  Daarnaast een woord van dank aan Jumbo Leussink, die de mogelijkheid heeft geboden om voor de winkel een kraam voor de losse verkoop in te richten.

Na dit prachtige resultaat hebben de youngsters precies een week de tijd om de motor op de laden voor het volgende spektakel: de T. & F.-run, die tevens de finale vormt van de Achterhoekse Cross Kampioenschappen!!!

Inschrijven voor de T. & F.-run is mogelijk via de site: www.ava70.nl

Virtuele Grachtenloop

                                     
              
                                                                                                                                                          
 

Hoofdsponsor AVA'70

Zoeken