Hardloper bij Ava’70 en dan geblesseerd…wat te doen ?

Wanneer je als sporter een blessure oploopt door een misstap, overbelasting, matige conditie, verkeerde houding, verouderd schoeisel, weersomstandigheden of wat dan ook, dan heeft dat meteen een negatief gevolg. Je kunt niet of niet volledig sporten, ervaart pijn bij belasting, je krijgt te maken met kracht- en/of conditieverlies. Een blessure kan uiteindelijk ook chronisch worden en dan is stoppen met sporten misschien het dramatische gevolg.

Meestal herstelt een blessure vanzelf door even wat rust te nemen, iets minder te trainen, of je komt bij ernstigere klachten in het medische circuit van arts, fysio, osteopaat…

Na herstel of een rustperiode wil/kan je weer gaan sporten en dan is er de onzekerheid, kan ik wel meekomen? Heb ik nog wel conditie? Enzovoort.

Bij Ava’70 willen we hiervoor een proefproject starten om atleten uit de A-B-C- en D-groepen weer aan het sporten te krijgen. Het gaat om atleten die langere tijd niet kunnen sporten of niet op hun niveau kunnen sporten door een blessure.

Hoe gaat het in zijn werk?

Mag je van de arts / fysiotherapeut weer beginnen met sporten en wil je dit onder begeleiding oppakken, dan is dit misschien een duwtje in de rug.

In een persoonlijk voorgesprek kan er een beeld worden gemaakt van de sporter en zijn of haar blessure, de oorzaak, blessureverleden, behandeling, resultaat tot nu toe en waar wil je naar toe in welke tijd. Af en toe klachten? Meld je! Ook atleten die meedoen met de reguliere trainingen maar zo nu en dan rondlopen met klachten, kunnen zich bij Ernst-Jan melden. Loop niet te lang door met klachten, trek tijdig aan de bel.

 

Door trainingen op de baan, oefeningen in het krachthonk , ondersteunende tapes, kinesiotape, adviezen en sportmassage kunnen we samen werken aan verder herstel.

Herstel kan niet in een groep worden gegeven en kan dus ook bestaan uit tips en opdrachten voor thuis of individueel in het krachthonk.

Wil deze pilot starten? In overleg op de maandagavonden tussen 19:00 en 20:00 uur. Het is geen instuif. Stuur Ernst-Jan vooraf een mail zodat hij een afspraak kan inplannen. Mailen kan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.