Michiel Wellink staat niet alleen bekend als een uitstekend atleet en een grote organisator, maar ook als een echte vogelvriend. Net als vorig jaar is hij ook deze winter weer de schuur ingedoken om een aantal voedselbronnen in elkaar te zetten. De vogels hebben het in de winter altijd lastig om voldoende voedsel te vinden en kunnen wat extra`s dan heel goed gebruiken. Na enkele dagen werk, was de eerste serie producten klaar en kon de verkoop van start gaan. Een bericht op de facebookpagina van AVA`70 leverde direct al een flinke lijst aan positieve reacties en bestellingen op. Wellink moest vol aan de bak, dat werd gauw duidelijk. Maar toen sloeg het noodlot, volkomen onverwacht, maar wel keihard toe. In al zijn enthousiasme werd een moment van onoplettendheid afgestraft. Het was iets met een boor en een handschoen, maar het leverde vooral schrik en pijn op. Een bezoekje aan de huisartsenpost leerde de pechvogel, dat zijn wijsvinger gebroken was, dus deze moest gespalkt worden. Daarnaast waren enkele vingers ook redelijk gehavend. Michiel pakte de draad echter snel weer op, zeker nadat een bericht over het voorval zorgde voor een stroom aan steunbetuigingen. Er werden snel hulptroepen ingeschakeld, het gezin Wellink is afkomstig uit een echt familiebedrijf, dus kon de productie razendsnel hervat worden. Met een minimale vertraging, kon de afgifte van de voederartikelen voor vogels van start gaan. Michiel had het aanbod van Gerwin Jansen Eupe gekregen voor hulp bij de bezorging, maar hij besloot het toch zelf te gaan doen. Wellink maakte gebruik van de AVA`70-fietskar, die toch al maanden werkeloos is de container stond geparkeerd. Een onverwachte tegenstander was het pak sneeuw dat de wegen en paden vrijwel onbegaanbaar maakte, maar niet voor onze vogelvriend. Rugzakje op, bestellingen in de kar en de lijst met dikke lijst vol met adressen in de binnenzak begon de fietstocht door de witte Aaltense omgeving. Het plan slaagde en Wellink had zelfs nog wat tijd over om in Zuid de schaatsen onder te binden. Maar…. de klus is nog niet helemaal geklaard, want Michiel heeft besloten zijn actie te verlengen. De vogels hebben immers onze hulp hard nodig, ook al is de sneeuw gesmolten. Er werd contact opgenomen met Conny Mus van de Vogelbescherming Nederland en hij wist te vertellen: “de strenge vorst in combinatie met het dikke pak sneeuw in de afgelopen weken heeft er voor gezorgd dat de vogels erg verzwakt uit deze periode zijn gekomen. Juist nu kunnen ze extra voedsel goed gebruiken om weer aan te sterken….” Dit bericht heeft Wellink overtuigd en doen besluiten om wederom de schuur in te duiken en de productie van voedselproducten weer op te starten, alles puur hand- en vakwerk.

Wat is er zoal te koop?

# voederschaaltje: 3 euro

# voederstammetje (klein): 3 euro

# voederstammetje (groot): 4 euro

Producten kunnen besteld worden door contact op te nemen met Michiel. Hij is telefonisch bereikbaar op het nummer: 06-81980260 of hem een mailtje te sturen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er wordt dan direct afgesproken, wanneer de levering zal gaan plaatsvinden.

De opbrengst van deze prachtige actie van Michiel Wellink komt ten goede aan het T & F-kamp 2021.

Met uw aankoop zorgt u niet alleen voor de hongerige vogels in uw eigen omgeving, maar steunt u tevens het kamp van de AVA`70-junioren!