Volkomen verrast waren Dirk en Gerda ter Maat, toen afgelopen vrijdagmorgen ineens burgemeester Stapelkamp ineens voor de deur stond. Hij had voor het vitale echtpaar een mooi bericht, waar verder maar weinigen van op de hoogte waren. Hun vrijwilligerswerk op diverse terreinen, werd beloond met een Koninklijke Onderscheiding.

Dirk ter Maat is al vele jaren lid van AVA`70 en het werd steeds meer zijn cluppie. Jarenlang was hij voorzitter van de vereniging en ook na deze periode bleef hij bijzonder actief betrokken en hij is nooit beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Als er wat te klussen is, toont Dirk zijn vaardigheden. Daarnaast is hij actief bij de wedstrijden die AVA`70 organiseert, zorgt voor de verkeersregelaars en sjouwt met dranghekken. Tenslotte is hij de drijvende kracht achter de afdeling “Sportief Wandelen.”

Behalve voor zijn jarenlange inzet bij AVA`70, ontving Dirk het lintje ook voor zijn bijdrage bij de schietbond en de Buurtbus.

Om haar man nog af en toe te kunnen zien, besloot Gerda hem maar te volgen naar AVA`70 en stelde zich dikwijls beschikbaar voor hand- en spandiensten. Ook neemt ze deel aan de wekelijkse trainingen van de wandelgroep. Gerda heeft haar lintje echter verdient voor al haar vrijwilligerswerk  voor Marga Klompé, de kerk en het koor.

Uiteraard is AVA`70 bijzonder trots op het feit dat Dirk en Gerda ter Maat een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst hebben mogen nemen en feliciteert het echtpaar van hiermee van harte…..

Een volkomen terecht lintje voor jarenlang vrijwilligerswerk!!!