Het was op maandag 9 maart jl. een gezellige drukte in het clubhuis van AVA`70. Aan de tafels zaten 24 deelnemers aan de beginnersclinic rustig te wachten op de start van hun (nieuwe) hardloopavontuur. Een enkeling keek toch wel wat gespannen, maar na het kennismakingspraatje, trok ook dit snel bij. Er volgde een korte uitleg over hetgeen er de komende weken op het programma staat. Behalve een tiental baantrainingen op de maandagavond, wordt er ook twee keer op zaterdag uitgeweken naar een locatie elders, te weten de Ringkamp en het Romienendal.

Daarnaast wordt er ook aandacht besteedt aan kleding, schoeisel, voeding en andere relevante zaken, die voor hardlopers belangrijk zijn. Toen werd het de hoogste tijd voor de atleten om in actie te komen. Er werd een volledige training afgewerkt, bestaande uit een warming-up, loopscholing en een cooling down. Al snel werd duidelijk dat de groep bestond uit een mooie mix, bestaande uit aantal herintreders en starters. Om alle lopers voldoende aandacht te geven, wordt naast Geert Kip ook Marco van Rijs als trainer ingezet.

Helaas blijft de clinic voorlopig steken bij deze eerste trainingsavond. Het Corona-virus heeft er toe geleid, dat alle activiteiten bij AVA`70 in ieder geval tot het einde van de maand maart geschrapt zijn. Hopelijk kan de clinic in de april worden vervolgd, want het doel van de trainers is en blijft, om er voor te zorgen dat alle deelnemers aan het einde van de cursus in staat zijn om 5 kilometer hardlopend af te leggen……   

Virtuele Grachtenloop

                                     
              
                                                                                                                                                          
 

Hoofdsponsor AVA'70

Zoeken