Bij AVA`70 wordt vrijwel geen mogelijkheid onbenut gelaten, om rond een hoogtepunt een feestje te bouwen. Soms gaat het hierbij om een jubileum, een andere keer wordt een (individuele) topprestatie of kleine anekdote op feestelijke of ludieke wijze in de schijnwerpers gezet. Meestal wordt dit verenigingsbreed gevierd, maar ook soms neemt een groep ook zelf het initiatief.

 Onlangs ging de club een beetje “out of the box”, door een hoogtepunt buiten de veilige AVA-zone feestelijk te omarmen. Bij onze achterburen, Junus en Hanneke, was de top bereikt van hun nieuwbouwproject en er werd direct alarm geslagen. Een meiboom in augustus….. nood breekt wetten, dus vlot werd er een legale den gescoord.  Een fijne groep decoratiespecialisten werd aan het frutselen gezet met crêpepapier. Uiteraard in de clubkleuren, geel en blauw, dus het resultaat was bij voorbaat al prachtig. In een hoek van het clubhuis, werd de betere poëzie op papier gezet. Dit leverde een prachtige bloemlezing op, die het groene licht van een ieder kon wegdragen. Het geheel werd in optocht gesleept naar het bouwproject en daar in stijl deskundig geposteerd.

Hoewel Junus en Hanneke van alle activiteiten niets hadden meegekregen, konden ze het ludieke gebaar van Noaberschap enorm waarderen. Op donderdag 24 augustus jl. was de club meiboomplaatsers uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Een select gezelschap toog na de training naar de achterburen en werden hartelijk ontvangen. Allereerst werd er een kijkje genomen naar het gloednieuwe onderkomen, dat nog geen definitieve bestemming bleek te hebben. Een atelier voor Hanneke vormde een zekerheidje, maar daarnaast waren er nog een flink aantal vierkante meters beschikbaar. Het geheel was stijlvol opgetrokken en naast nieuwe materialen werd er ook veel tweede en derdehands materiaal gebruikt. De creativiteit vierde hoogtij, dat was wel duidelijk.

Niet omdat het moest, maar wel omdat het kon, nam het AVA-gezelschap zitting op het buitenterras, waar werd genoten van taart, drank en lekkere hapjes. De hardlopers konden voldoende calorieën stapelen en  het was een meer dan aangename avond.

Junus en Hanneke, bedankt voor de gastvrijheid en succes met de afbouw!  

Koningsloop 2019

                                     

Gerard Tebrokeloop

Hoofdsponsor AVA'70

 
 
 

Zoeken