Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen steeds minder bewegen. Anders gezegd: het traditionele “buiten spelen” dreigt het te verliezen van de mobiele telefoon, de TV, PC en overige multimedia.

 Met deze gegevens in het achterhoofd is men bij AVA`70 aan het werk gegaan, om kinderen (weer) meer aan het bewegen te krijgen. Vorig jaar is er een start gemaakt bij de eersteklassers van het voortgezet onderwijs. Er werd een clinic opgestart en tijdens de gymlessen volgden de leerlingen een uitgebreid hardloopprogramma. Dit bleek een groot succes, want aan de start bij de Gerard Tebroke Memorialloop 2017 stonden er ruim 70 sportievelingen aan de start. Dit jaar wordt het programma uitgerold bij de eerste en tweede klassen.

Daarnaast zijn dit voorjaar ook de basisscholen in Aalten benadert en wordt er door AVA`70 de mogelijkheid geboden om een hardlooptraining te verzorgen tijdens de reguliere gymles. Inmiddels hebben al verschillende scholen aangegeven hier graag gebruik van te willen maken. Op dinsdag 20 maart jl. had de bovenbouw van CBS Barlo de primeur. In het Grachthuys in Bredevoort stond een groep van 25 leerlingen klaar voor de eerste hardlooples. Een uitgebreide warming-up, een estafettespel, een duurloopje en een cooling-down  werd enthousiast afgewerkt door de jongens en meisjes. Duidelijk werd gelijk, dat er in Barlo zeker het nodige hardlooptalent zit.

De komende weken zullen nog diverse andere Aaltense basisscholen aan de beurt komen voor een hardlooples. 

AVA`70 hoopt dat veel leerlingen van de basisscholen na de clinic de smaak van het hardlopen te pakken zullen hebben en op zaterdag 19 mei a.s. aan de start van de kidsrun bij de Gerard Tebroke Memorialloop staan. De inzet van de deelnemers wordt flink beloond, want aan de finish wacht de jeugdige hardlopers naast het applaus van het publiek, een mooie medaille en een goodiebag. Bovendien krijgt ook elk kind dat meedoet ook nog eens een waardebon van Intertoys. Alle reden  dus om na de hardlooples op school in te schrijven voor de prachtige wedstrijd in het centrum van Aalten!

Koningsloop 2019

                                     

Start To Run Cursus

Hoofdsponsor AVA'70

 
 
 

Zoeken