Hardlopen onder professionele begeleiding, genieten van een schitterende omgeving en vakanti vieren in de gezonde berglucht. Dit kan allemaal tijdens ‘Die Berglaufwoche 2018’ in Zuid-Tirol, van zondag 10 juni t/m zondag 17 juni. Sinds 2015 gaat er een groep atleten - die nauw verbonden zijn aan hardloopspeciaalzaak LEX Laufexperte Björn Weier - naar Noord-Italië voor een trainingskamp / vakantie.  De deelnemers zijn eensgezind in hun oordeel: “het is geweldig!” Iedere dag staan er verschillende (loop)trainingen op het programma, die door professionele trainers worden verzorgd, maar je kunt ook je eigen plan trekken. Niks moet, alles mag!

 De trainingsweek is tot in de puntjes verzorgd. Je verblijft 7 nachten in een 4-sterrenhotel (half pension), er worden uitdagende trainingen gegeven door professionals, je kunt je medisch laten keuren door een sportarts en er is een fysiotherapeut aanwezig om de pijntjes weg te masseren. Op 16 juni is er voor de liefhebbers de Stelvio Marathon! Een loodzware hardloopwedstrijd op één van Europa’s mooiste bergen.

De (hardloop)trainingen staan onder leiding van Albert Rungger en Herman Achmuller. Rungger, ooit goed voor 28 minuten op de 10 kilometer en Achmüller (2.18 op de marathon) hebben hun strepen verdiend in de hardloopsport en weten waar ze over praten. De trainingen variëren van dag tot dag en zijn uitdagend voor een ieder (snel of wat minder snel). 

Het Cendevaves sporthotel in Val Gardena is de uitvalsbasis. Naast de ruime kamers en het geweldige eten, biedt deze accommodatie voldoende ontspanningsmogelijkheden, middels een zwembad en een spa. De ligging van het hotel is zo niet nog mooier. 

Heb jij altijd al een keer willen leven als een topsporter, of heb je gewoon zin in een heerlijke sportieve vakantie in de bergen? Pak dan deze kans, het wordt een week om nooit te vergeten!

De kosten voor deze week bedragen ongeveer €720 per persoon. Hier zitten 7 overnachtingen (half pension), alle trainingen, loopanalyses, fysiobezoekjes en voedingstips + workshop (repen maken) bij inbegrepen. De reis ernaar toe (normaal gesproken met auto's) en deelname aan de Stelvio Marathon zijn niet inbegrepen. Heb jij interesse / vragen, stuur dan een mail naar erwinwamelink@ava’70.nl of vraag Björn Weier, Karl Steiner of Mathias Welz naar hun ervaringen. 

 

Björn en ondergetekende juichen het enorm toe als er in 2018 een aantal Ava-leden meereizen naar het idyllische berglandschap!