Op dinsdag 21 februari vond de Kick Off plaats van de Scholierenclinic, bestemd voor de 1e jaars leerlingen van Schaersvoorde. Terwijl de harde beatmuziek uit de boxen klonk, druppelden vanaf 13.15 uur de eerste leerlingen de gymzaal binnen en langzaam maar zeker vulde de ruimte zich met een kleine 300 jongens en meisjes van de 1e klas.

Na het welkomstwoord van docente Annemarie Boom, was het de beurt aan AVA`70 voorzitter Dave Posthumus, om de jeugd in beweging te krijgen. Aan de hand van een aantal keuzevragen, gericht op sport, voeding en beweging, lukte hem dit uitstekend. Daarna was het de beurt aan Gert-Jan Wassink voor de officiële kick off van de scholierenclinic. Gedreven en inspirerend zoals we altijd van hem gewend zijn, werd er een warming-up afgewerkt.

In feite was dit het startsein van het project, dat in totaal 8 weken duurt. Gedurende de gymlessen, zullen de docenten de leerlingen gaan trainen volgens een hardloopprogramma dat is opgesteld door de jeugdtrainers Erwin Wamelink en Sien Meinen. Het enthousiasme van de docenten is groot en er is hun veel aan gelegen, dat zoveel mogelijk leerlingen gaan deelnemen aan de scholierenrun, tijdens de Gerard Tebroke Memorialloop. De organisatie heeft speciaal een wedstrijd van 3000 meter opgenomen in het programma op zaterdag 20 mei a.s. De hardloopclinic is zodanig opgebouwd, dat deze afstand door alle leerlingen afgewerkt kan worden.

 Na de voorjaarsvakantie gaan leerlingen en docenten fanatiek aan het werk om met succes de Scholierenrun af te kunnen leggen!