Op sociale media lazen we dat de Boekeldercross dit jaar alleen voor jeugd wordt georganiseerd en helaas niet voor volwassenen. Een mooi alternatief voor de volwassenen zou de Virtuele Achterhoekse Loopcompetitie kunnen zijn. 

Daarom willen we jullie graag informeren over de ‘Virtuele Achterhoekse Loopcompetitie’ want dit biedt weer perspectief voor jullie leden!

Wat houd de Virtuele Achterhoekse Loopcompetitie in

Namens ARGO atletiek organiseren we een competitie met drie verschillende afstanden waarbij iedereen kan meedoen. Op 8 november organiseren we de 5 kilometer, op 22 november de 10 kilometer en op 6 december de 15 kilometer.  

Meedoen en de spelregels

Voorinschrijven is niet nodig. Je kunt eenvoudig na de tijd je activiteit uploaden via onze link op de website: https://www.argoatletiek.nl/index.php?page=172&sid=8. Wij maken de balans op en delen de uitslagen. Op de website staat tevens meer informatie en de ‘spelregels’ om mee te doen

 Het klassement:

1) Om in aanmerking te komen voor de Virtuele Achterhoekse Loopcompetitie klassement, dien je aan minimaal twee van drie wedstrijden deelnemen.
2) Het eindklassement wordt opgemaakt aan de hand van punten. De nummer één van een wedstrijd krijgt één punt, de nummer twee krijgt twee punten enzovoort. Je twee laagst behaalde punten tellen mee in het eindklassement. Degene met de minste punten wint het klassement.
3) Er zijn verschillende klassementen, waaronder voor mannen, vrouwen, masters 35+, masters 50+ en clubs. De nummers één, twee en drie van ieder eindklassement worden beloond met een prijs. Wat de prijs precies inhoudt, wordt gedurende de competitie bekend gemaakt. Een volledig overzicht van de klassementen is te vinden op https://www.argoatletiek.nl/index.php?page=klassementen_valc&sid=6
4) Publicatie van de tussen-/eindstand van de klassementen is telkens één dag na de wedstrijd. De tussen-/eindstand is te vinden op https://www.argoatletiek.nl/index.php?page=uitslagen_valc&sid=3 

Informeer de leden over de Virtuele Achterhoekse Loopcompetitie

Ons verzoek is om het onderstaande bericht en afbeelding (zie bijlage) te delen met jullie leden. Dit kan per e-mail maar ook via social media kanalen zoals Instagram en Facebook. Daarop zijn wijzelf ook zeer actief de komende periode. Juist in deze tijden willen we virtueel samen sporten met en tegen de hardlopers uit de regio die we normaal tijdens de regionale evenementen tegenkomen. Op deze manier hopen we voor veel hardlopers een leuk doel te hebben voor de november en december om gemotiveerd te blijven hardlopen. Wij hopen dat ook jullie vereniging meedoet door dit te delen met jullie achterban! 

Met vriendelijke groet, 

Organisatie Virtuele Achterhoekse Loopcompetitie

Argo Atletiek