De Witte Smid Aalten B.V. ‘Steeds meer aanhangers’

De Witte Smid Aanhangwagens is een bedrijf met 5 vestigingen in het oosten van het land. Het bedrijf is gespecialiseerd in aanhangwagens tot 3.500 kg. Het bedrijf kent zijn oorsprong in Warnsveld (bij Zutphen). Rond 1920 begonnen als landbouwsmid, door de jaren heen zich echter steeds meer toegelegd op aanhangwagens.

De vestiging in Aalten draait alweer ruim 10 jaar onder de vlag van De Witte Smid. Januari 2005 heeft De Witte Smid het toenmalige HKH Aanhangwagens overgenomen. Het bedrijf wordt geleid door Jan Dijk samen met Paul Gerrits, die de werkplaats en het magazijn voor zijn rekening neemt. Jan werkte al binnen de Witte Smid, op de vestiging in Warnsveld. Toen de vestiging in Aalten in beeld kwam lag hier een mooie uitdaging om deze vestiging te gaan runnen. Jan heeft eerst 1,5 Jaar alleen gewerkt, echter de werkzaamheden namen toe en er werd gezocht naar versterking. Paul was werkzaam in de carrosseriebouw en solliciteerde op de functie voor monteur. Ook hij is inmiddels een bekend gezicht binnen De Witte Smid Aalten.

Op de vestiging Aalten worden aanhangwagens gerepareerd en gekeurd. Voor enige jaren terug is de werkplaats uitgebreid waardoor er nu twee volwaardige werkplekken zijn ingericht. Daarnaast verhuren wij  aanhangwagens. Op dit moment hebben wij een 20-tal aanhangwagens in de verhuur. Dit gaat van een open enkelasser tot een 8 meter schamelwagen. Verder verhuren wij koelwagens, paardentrailers, kippers, motortrailers, tandemassers, (gesloten) huifaanhangwagens en autotransporters. Kortom, elke vorm van vervoer hebben wij een passende oplossing. Ook buiten onze openingstijden is het mogelijk om een aanhangwagen of trailer te huren.

De Witte Smid is dealer van diverse merken, stuk voor stuk kwaliteitsaanhangwagens. Zo zijn wij Qualified Dealer van Hapert, als een van de slechts 8 dealers in Nederland. Naast Hapert zijn wij dealer van Henra, Anssems, Atec, Pega en Hulco. Deze merken dekken voor het grote deel de markt, ook andere merken zijn uiteraard door ons leverbaar. Naast nieuwe aanhangwagens hebben wij ook gebruikte aanhangwagens, verkregen door inruil en inkoop. In de meeste gevallen worden deze gekeurd en met garantie verkocht.

Met de vestiging in Aalten kunnen wij een grote regio bedienen. De zakelijke klanten vormen het grootste deel van het klantenbestand; aannemers, hoveniers, installatiebedrijven, dakbedekkers, metaal- en constructiebedrijven, autobedrijven, etc., etc. De laatste jaren is ook de groep zzp’ers gestaag toegenomen. Nederland is een echt ‘aanhangerland’. Elk bedrijf heeft bijna wel een of meerdere aanhangwagens bij de zaak staan.

Het onderhoud is hierbij ook essentieel. Steeds vaker zijn er grote controles waarbij de aanhangwagens onder de loep worden genomen door de politie. Naast de verlichting en losbreekkabel wordt ook kritisch gekeken of de aanhangwagen voldoet aan de eisen. Onze werkplaats is er volledig op ingericht om uw aanhangwagen in prima conditie te houden. De onderdelen zijn voor 99% voorradig en uiteraard de kennis en ervaring voor het monteren en het afstellen van de diverse onderdelen. Jan: ‘een auto hoort in de garage gerepareerd te worden, een aanhangwagen bij een aanhangwagenbedrijf’. Zo heeft een ieder zijn vakgebied.

De Witte Smid Aalten is inmiddels een bekende naam in Aalten en omgeving. Jan: ‘het is prettig werken hier, de mentaliteit van de klanten ligt dicht bij onze bedrijfscultuur’.

Hoofdsponsor AVA'70

Zoeken

Achterhoek-Ultra