Schuursmurf Geert Wevers...

Genomineerd zijn:

Krabarm

In kustgebieden een gewilde delicatesse. Op de Achterhoekse Hooglanden de naam van een ondergewaardeerde medische aandoening. Er gaan geruchten dat het spoorloos verdwenen RSI-virus zich heeft gemuteerd op een uitheemse korstmos en nu fanatieke vrijwilligers het leven zuur maakt. Geen medicijn of therapie beschikbaar, al blijkt een koffiepauze en wat persoonlijke aandacht soms wonderen te doen.

Poetsschouder

Nauw verwant aan Krabarm, echter is de diagnose in de reguliere geneeskunde hier een stuk duidelijker. Het blijkt ouderwetse aandachttrekkerij te zijn.

Containerverbod

Disciplinaire maatregel. Vaak van toepassing op bemoeierige (ex) penningmeesters. Veelal als gevolg van een ziekelijke bindingsdrang met overbodige troep.

Roosterraadsel

Ander woord voor een probleem dat er eigenlijk niet is. Zet 2 vrouwen met een kitgozer in een zandbak en kijk wat er gebeurt. Het probleem blijft echter een raadsel.

Schuldgevoelgebak

Ook wel goedmaakgebak genoemd. Fenomeen wordt eigenlijk alleen waargenomen bij Aaltense atletiekverenigingen. Opvallend veel vrouwen proberen hier hun afwezigheid te verbloemen door het heimelijk achterlaten van grote hoeveelheden gebak.

Schuursmurf

Klein aannemertje met een groot AVA-hart en een passie voor RAL 5003. Voorbereider voor de Voorjaarverfer.

Voorjaarverver

Grote winterschilder die eindelijk naar buiten mag. Deelt de passie van de schuursmurf. Klein hartje, maar goudgeel! 

Oostblokdranger

Dat-doet-de-deur-dicht-ding van bedenkelijke makelij en dito prijsniveau. Kan op WC-deuren bij atletiekverenigingen echter prima dienst doen. Mits aangebracht door toptimmerlui!

Astroklok

Ontwikkeld door NASA in een joint-venture met Oral-B om de handige poetstijdfunctie ook in de elektrische tandenborstel van een astronaut beschikbaar te krijgen. Na een miljoenmiljard budgetoverschrijding een stille dood gestorven. De technologie is nu beschikbaar gesteld om parkeerverlichting bij atletiekverenigingen te automatiseren. 

Drempelspleet

Verborgen opening in deuren van kleedkamers en wc’s waar wél verse lucht door kan, maar géén overige onfrisse zaken.

Koffiewees

Iemand die (onopzettelijk) doorwerkt wanneer anderen gaan koffiedrinken. Oorzaak kan liggen bij de aard van de werkzaamheden en/of sociale belangstelling van de persoon in kwestie. Vaak ligt het probleem echter bij de gebrekkige instructie van de teamleider.

Lunchliefjes

Lieverdjes die een heerlijke lunch serveren. Bij voorkeur een Rubensvrouw.

Posthumuspluim

Bloemetje of waardebon van de voorzitter. Alleen echte grote jongens krijgen beide. Slechts waardevol indien opgedragen aan de inzit van het voltallige vrijwilligersleger. 

Denk je nu; ‘’waar gaat dit over…?’’, dan heb je het meest zinvolle, gezellige en voedzame evenement van AVA en omstreken gemist. Volgend jaar is er weer een kans!

Tot ziens op de Grote VoorjaarsKlusdag 2017!